Inspirasjon

Denne høsten vil jeg ta i bruk Portal 2 i fysikkundervisningen.

Jeg har tenkt en stund at spillene (de digitale) ville få sitt inntog som medium i skolen. Spillene har forsåvidt allerede vært i skolen siden 80-tallet, med spill som f.eks. Sonjas mattespill. Men i min egen skolegang har disse ikke vært noe særlig mer enn en kuriositet som man fikk lov til å leke med når man var ferdig med ukens matteoppgaver.

Da jeg gikk på ungdomsskolen, oppdaget jeg et spill som het Civilization 2. Dette spillet var svært vanedannende, og jeg brukte mange fritidstimer med dette spillet. Dette spillet hadde en bivirkning: jeg lærte om historie.

Jeg ble derfor inspirert når jeg hørte om spillprosjektet til Aleksander og Vegard, hvor de vil bruke Civilization 4 i samfunnsfag, norsk og engelsk. Da Aleksander tvitret om at Valve hadde kommet med en egen versjon av spillet Portal 2 til skolen tenkte jeg at dette var noe jeg ville prøve i fysikk.

Jeg har tidligere spilt meg gjennom Portal. I spillet er man en menneskelig forsøkskanin som skal prøve å komme seg igjennom en hinderløype bestående av en rekke testrom som skal teste din mentale kapasitet. Et viktig hjelpemiddel for å komme seg igjennom er et håndholdt instrument som lar deg opprette portaler slik at du kan teleportere deg og andre gjenstander fra et sted i rommet til et annet.

Spillet utfordrer spillerens evne til å tenke og løse oppgaver i 3 dimensjoner. Og ikke minst: i spillet gjelder de fysiske lovene, hvis man da ser bort fra portalene*. Mange av testrommene handler om å bruke fysikken til sin fordel vha portalene.

*Å drøfte hvilke fysiske lover som blir brutt her er jo faktisk en interessant oppgave i seg selv.

Inspirasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s